Trendtema handlettering

”Det har jag letterat”, vem hade för ett par år sedan trott att denna mening handlar om en kreativ hobby. Nu för tiden är handlettering en trend som ses på sociala medieplattformar och anvisningar om konstnärligt tecknade skriftbilder ses också allt mer i butikerna i dag jämfört med tidigare.

Vad är det som gör detta så spännande och vilka är de rätta verktygen till det? Handletteringstrenden sträcker sig tillbaka till det handskrivna och är en del av DIY-trenden. Det är ord som skapar konstverk som utmärker sig genom deras personlighet och kreativitet. Det uppstår ett individuellt konstverk med tecknade bokstäver och utsmyckningar. Ord, fraser eller egna citat utformas kreativt, eftersom det handskrivna återigen är modernt.

Pentel Sign Brush kallas ofta även #touch. Fiberpennan finns i tolv färger och har en fin och flexibel fiberspets vars styrka varieras beroende på trycket. Den kan användas i filigran handlettering och passar nybörjare då fiberspetsen är superlätt att hantera.

Vår Pentel Aquash Brush vattenreservoarpenna är mycket populär när man vill göra handlettering med vattenfärger. Fiberpennan finns i fyra styrkor och kan användas till mjuka gradienter på egengjorda kort till bröllop och födelsedagar. Tips: speciellt effektiv ihop med vattenlösliga guld- och silverfärger.

Våra Pentel Color Brush med stor penselspets – det perfekta verktyget för brushlettering i stora format. Penseln innehåller mycket färgintensivt akvarellbläck i 18 färger. Tips: färgen ska blandas direkt vid spetsen för att på så sätt kunna blanda nya färger med hänsyn till färgschemat och skapa perfekta färggraderingar.

Pentel Pocket Brush har en fin penselspets. Det svarta bläcket är pigmenterat samt ljus- och vattenfast efter att det torkat. Passar bruschletterings-verk som kombineras med andra kreativa tekniker som t ex när man vill lägga skuggor eller färga som ska passa ett handletteringstema.