BULLET JOURNAL

Det ska vara handgjort och personligt. Trendteman som ”Bullet Journal” och ”handlettering” presenteras på sociala medieplattformar och instruktioner om konstnärligt tecknade skriftbilder presenteras i butikerna som aldrig förr. De viktigaste verktygen är därför kreativitet, papper och många färger. Med Pentels kreativitetprodukter kan man förverkliga många tekniker och idéer.

Ett populärt handletteringsverktyg är Pentel Sign Pen Brush. Med denna fiberpenna, som även kallas ”Pentel Touch”, kan man teckna fina filigran up- och downstrokes, som framhävs med en av de tolv skrivfärgerna.

HANDLETTERING

”Detta har jag letterat.” Vem hade för bara några år sedan trott att denna mening handlar om en kreativ hobby. Nu för tiden är handlettering en av kreativitetstermerna på sociala medieplattformar och anvisningar om konstnärligt tecknade skriftbilder ses också allt mer presenterat i butik i dag jämfört med tidigare.

Vad är det som gör detta så spännande och vilka är de rätta verktygen till det? Handletteringstrenden sträcker sig tillbaka till det handskrivna och är en del av DIY-trenden, för av ord skapas konstverk som utmärker sig genom deras personlighet och kreativitet. Det uppstår individuella konstverk med tecknade bokstäver och dekorationer. Ord, fraser eller egna citat utformas kreativt, eftersom det handskrivna återigen är modernt.

TREND TILL FÄRGLÄGGNING

Färgläggning – bara för barn? Även vuxna tar nu återigen fram färgpennorna och färglägger sig fria från stress när de är lediga. Färgläggningsböcker för vuxna har läge varit populära i butikerna. Vi visar dig några nya idéer, så att du kan ge dina konstverk ett personligt uttryck.

Vad är det som gör det så spännande att färglägga och vilka är de rätta verktygen till det? Den klassiska vägen är att använda färgpennor – men har du funderat på vattenlösliga färgpennor? De är lätta att färglägga med, som vanliga färgpennor, och därefter kan du teckna över med vår Pentel Aquash Brush vattenreservoarpensel – färgerna löser upp sig lite, blandas med vattnet, och på så sätt kan man skapa mjuka färgövergångar och fina färgeffekter. För att få en alldeles speciell highlight kan man använda glitterpenna. Vår Pentel Hybrid Dual Metallic gelpenna skuggar i åtta olika glitterfärger och gör färgläggningen till ett litet konstverk.