HISTORIA

Märket Pentel står för produktion av hög kvalitet. Det härstammar från ett japanskt företags traditionsmedvetna idéverkstad. Företaget grundades 1946 och är sedan länge aktivt i hela världen. Vårt sortiment sträcker sig från klassiska och trendiga skrivredskap till markerpennor och hobbykonstnärsbehov. Vi förverkligar våra visioner med nya idéer och sätter nya trender för framtiden.

För att kunna erbjuda dig den bästa skrivupplevelsen har vi under 70 år bara använda den bästa kvaliteten till våra material när vi vidareutvecklar våra populära produkter samt när vi förverkligar nya idéer. På så sätt ger varje Pentel-produkt dig ett ”verktyg” för varje dag samt även inspiration till kreativa idéer.

VÅR FILOSOFI

”We create the tools that enable people everywhere to give form to their inner thoughts and feelings, and to cultivate the joy of expressing themselves.”

Vi står för skriv- och konstnärsartiklar av hög kvalitet och hjälper dig att uttrycka och utveckla dig.

När det kommer till kvalitet strävar vi inte bara efter perfektion utan vi är även övertygade om att våra produkter har de bästa egenskaperna. Därför ger vi dig vårt Pentel-löfte:

”Vi står alltid för våra produkter! Vid tillfälle av materialfel eller produktionsfel repareras eller ersätts Pentel-produkten utan diskussion om det sker inom den lagstadgade garantitiden.”

MILJÖ OCH HÅLLBARHET

Balansen mellan miljömedveten produktion och effektivitet är en stor utmaning för alla företag, och den är viktigare än aldrig förr för hållbarhet är ett globalt ämne som angår oss alla.

Genom att använda Pentel RECYCOLOGY-produkter kan också du framhäva ditt miljöengagemang. Du kan alltid känna igen produkterna från RECYCOLOGY-linjen på det lilla gröna bladet.

Med vår produktlinje Pentel RECYCOLOGY markerar vi någonting: Vi utvecklar och tillverkar miljövänliga skrivredskap och bidrar därmed med en viktig medverkan till en ren miljö. Varje RECYCOLOGY-produkt tillverkas alltid av minst 50 % återvunnet material (i förhållande till totalvikten, förutom förbrukningsmaterial) och lovar stabil och hög kvalitet, hållbarhet och pålitlighet, liksom andra konventionellt tillverkade Pentel-produkter.

PENTEL I VÄRLDEN

Pentel-nätverket är brett. Tack vare detta nätverk kan du köpa din favoritprodukt från Pentel överallt i Europa.

I Europa representeras Pentel med sex filialer, där Pentel GmbH, med säte i Hamburg, betjänar den tyska och österrikiska marknaden samt är distributionscenter för sina europeiska handelspartners. Utöver egna filialer i Europa finns det lokala distributörer i andra europeiska länder. Pentel råder över 21 filialer i hela världen och exporterar till fler än 120 länder.

70 års erfarenhet koncentrerat över tio produktionscenter, fördelade över hela världen, ihop med ett finmaskigt och världsomspännande återförsäljarnät ger dig säkerheten hos ett världsmärke.