FAQ

Har ni några miljövänliga produkter?

Ja. Recycology-sortimentet från Pentel är ett planetvänligt utbud av produkter för arkivering, visningsböcker, skriv- och ritredskap, som får världens resurser att räcka längre. Då produkterna framställts av över 50 % återvunnet material förbrukar de mindre obehandlat råmaterial. Alla våra produkter är förstklassigt behandlade och stylade. Så om du letar efter en kvalitetsprodukt som inte är på bekostnad av jorden, ta en titt på vårt Recycology-sortiment.

Vilka ytor kan jag använda min Pentel märkpenna på?

Våra märkpennor kan användas på många olika material och ytor. För mer information, se vår omfattande Användarguide för märkpennor. 

Finns det någon refill till min penna?

Pentel erbjuder ett brett sortiment av refills till pennor. För att se vilka refills som finns tillgängliga för våra gelpennor och bläckpennor, vänligen se vår sida för Penn-refill. Alla våra automatiska pennor är påfyllningsbara. Besök vår sida för Blyertsrefill för att se vårt fullständiga utbud av blyerts i olika storlekar och hårdhet.

Var kan jag köpa Pentels produkter?

Om du vill köpa dina Pentel-produkter online, välj vilken produkt du letar efter. Du kommer presenteras med en lista av onlinebutiker där du kan köpa produkterna.

Antalet butiker som är leverantör för Pentel-produkter kan komma att variera. Du kan förvänta dig att hitta butiker som erbjuder ett brett utbud av Pentel-produkter.

Vad är EnerGel-bläck?

EnerGel har en unik formula och är revolutionerande låg viskositetsvätskande gelbläck, som har ett jämnare flöde samt torkar snabbare än vanlig gelbläck, vilket ger en liknande känsla som flytande bläck.

Eftersom bläcket är snabbtorkande är det speciellt uppskattat av vänsterhänta skribenter såväl som av de som är högerhänta, då det är mindre risk att bläcket kletas ut när din hand rör sig över sidan. Till skillnad från flytande bläckprodukter, behöver Energel inte en reglerare för att kontrollera dess flöde – bläcket transporteras direkt från reservoaren eller påfyllningen till pennspetsen på ett smidigt sätt. Det är därför produktfamiljen EnerGel ger dig en optimal skrivupplevelse!

Varifrån kan jag få leverantörsinformation?

För mer information, vänligen besök Leverantörssidan på vår hemsida

Hur får jag ut mest möjligt av min Micro Correct?

För råd om hur du ska använda, rengöra eller förvara din Micro Correct, vänligen se vårt Rådgivningsblad för korrektionspennor.

Min automatiska penna verkar inte fungera ordentligt, vad kan jag göra?

Om du upplever problem med din automatiska penna, vänligen vänd dig till vår enkla steg-för-steg underhållsguide.

Vilken penna skulle ni rekommendera för vänsterhänta skribenter?

EnerGel liquid gel skrivredskap är perfekt för vänsterhänta skribenter. EnerGels formula har ett jämnare flöde och torkar snabbare än vanligt gelbläck, vilket ger en liknande känsla som flytande bläck. Då bläcket torkar snabbare är det speciellt uppskattat av vänsterhänta skribenter, då det är mindre troligt att kleta ut sig på både händer och papper jämfört med vanligt gelbläck. Se vårt utbud av EnerGel Pens

Hur tar jag bort/rengör trycksvärta?

Bläcket inuti Pentel Wet-Erase Chalk Markers är en semi-permanent formula, utformad för att du ska kunna använda markören ute utan att bläcket rinner av i en regnskur, eller råkar borstas bort.

Det bästa sättet att avlägsna bläcket på, är med en fuktig trasa eller en hushållsrengöring utan blekningsmedel. Hur enkelt bläcket går bort beror på det material och den yta du skrivit på, hur gammalt det är och om det har en matt eller porös finish. Exempelvis kan äldre, svarta krittavlor absorbera och bevara rester av trycksvärta mer än en ny krittavla med en slät yta. Om du tycker att det är svårt att få bort trycksvärtan från din krittavla, rekommenderar vi användning av Mr Muscle Window Cleaner med vinäger eller Domestos Oxygel, i kombination med en fuktig trasa. Om du använder en robust rengöringsprodukt som även mattar av den svarta färgen på tavlan, kan du måla om den på nytt med användning av black Pentel Wet-Erase Chalk Marker.