Bästa skrivredskapen till den dagliga användaren

Vi har alltid behov av en bra kulspetspenna

Även om vår genomsnittliga vardag och arbetsdag blir allt mindre analog, har vi alla kulspetspennor liggandes i hemmet. Tillsammans med post-it lappar och små papperslappar till noteringar, så är en penna något man hittar i de flesta hem.

Men eftersom vi lever i en digital tid, köper de flesta hellre tio billiga kulspetspennor än en bra. Och ofta är det så att en bra kulspetspenna inte kostar lika mycket som tio kulspetspennor av dålig kvalitet.

Här får du en guide till fem bra ”vardagspennor”. De är till dig som ännu skriver dagbok för hand, har en kalender hängandes på väggen, skriver inköpslistor på papper, och som tycker om att efterlämna söta meddelanden till din partner.

Alla pennor kan hittas på pentel.se, men finns att köpa hos landets kontorsgrossister och bokhandlare.


Energel XM

Rollerpen är kulspetspennans svar på version 2. Den har en snabbare torktid, vilket resulterar i att den är lättare att skriva med samt håller längre. Denna penna kan användas av både vänster- och högerhänta.

Läs mer om Energel XM


Energel Sterling Rollerball

Till dig som tar vardagsskrivandet på allvar. Prisklassen för denna lyxpenna ligger fortfarande i den billigare änden, när man betraktar kvaliteten av att skriva med den samt dess långa levnadstid.

Läs mer om Energel Sterling Rollerball


Rollerball Energel Dokumentpenna

Det är något magiskt med att skriva under ett dokument med en penna, som ligger bra i handen. Den väger lite extra och ger därför värdet av din underskrift extra vikt. Denna penna finns i tre olika färger, torkar snabbt och är tillverkat av 50 % återvunnet material.

Läs mer om Rollerball Energel Dokumentpen


Sign pen

Sitt namn till trots, så är ”sign pen” optimal till teckning och konturer. Så om du finner det avkopplande att göra krusiduller på papper, kanske medan du pratar i telefon, så är detta den rätta pennan för dig.

Läs mer om Sign pen


Rolly Kuglepen

En Rolly kulspetspenna är en tunnare kulspetspenna med en streckbredd på 0,35 mm och producerad av hela 71% återvunnet material. Den har ett gummigrepp, så att den inte glider om du skriver under flera timmar i sträck.

Läs mer om Rolly Kuglepen


Ovanstående är mina bästa rekommendationer av pennor till vardagen.
Nu har vi dragit iväg från att skriva sms och meddelanden, till att tala in dem. Trots det håller sig en bra penna alltid ung, aktuell och nödvändig, oavsett om man är grafiker eller författare.