3 saker du kan bemästra med din Pocket Brush

Är du den kreativa typen, som inte drar ner på utrustningen? Då har vi ett par tips till vad du kan använda din pocket brush penna till.

Teckna skisser med ett felfritt flow

En pocket brush gör inte irriterande paus-streck och bläckfläckar på pappret. Pennan fungerar precis som en pensel – men av den mycket noggranna sorten. Därför är den perfekt att teckna skisser med. ”teckna skisser till vad?” tänker du kanske. Du kan använda skisser till mångt och mycket.

En skiss kan exempelvis vara behjälplig när du:

  • – Ska påbörja ett nytt projekt i hemmet. Det kan vara så att du inte helt kan se framför dig, hur den nya fåtöljen eller soffan ska stå i vardagsrummet – vilken vägg som ska målas, eller hur blomsterrabatten ska sås.
  • – Ska brainstorma med en kollega angående ert nya arbetsflöde. En skiss kan hjälpa genom att visualisera era tankar och göra dem med konkreta.
  • – Bara känner för att teckna för kreativitetens skull.

Läs mer om vår penna här.

Gör dina egna serier, som inte bleknar

När du ska rita tecknade serier så är det viktigt att din penna är noggrann, inte fläckar och kan göra både breda, fina och tunna streck.

Därutöver är det även en fördel om du, med samma penna, både kan teckna skissen och fylla i den med svart därefter.

När skissen ska rentecknas, kan du därför få användning av en penna med bläck som inte bleknar. Om du först har ritat skissen med en blyertspenna istället för en pocket brush penna och därefter ska sudda ut blyertsstrecken, så får inte bläcket förlora sin färg.

Ofta ska du även kunna teckna både runda former och mer kantiga streck, när du ritar tecknade serier. När du är på utkik efter en penna till att rita tecknade serier med, så är det därför viktigt att den kan båda delar.

Släpp lös kreativiteten och låt enbart fantasin begränsa dig när du tecknar.

Läs mer om pennan här eller alla våra andra teckningsprodukter.

Skriv kalligrafi med en vattenfast pocket brush pen

Har du en förkärlek till att skriva fint? Eller kan du tänka dig att lära dig skriva kalligrafiskt? Då vet du också hur viktigt det är att pennan har ett läckert, fläckfritt flöde. Med en pocket brush kan du både skriva små och stora bokstäver på papper, helt utan kladd och fläckar.

pocket brush

Vi hoppas att du fått inspiration till vad du kan använda en pocket brush till!

Läs en recension av Pentel Brush Pen henne.

Du hittar vår version av pennan här.